ΠΟΛΙΤΗς

Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για το Μάτι της Νέας Μάκρης.........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα....................Νοέμβριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]


Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso // για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο....
Οι Λαϊκοί Αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία σήμερα- αλλά και την απελευθέρωση της Χώρας μας από την τρόικα και το ΔΝΤ είναι συνέχεια του Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821...αλλά και του 1940...

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ σταματημό οι αυτοκτονίες στην Κρήτη. ΠΕΝΤΕ ακόμα αυτοκτονίες μέσα σε δύο εβδομάδες


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ σταματημό οι αυτοκτονίες στην Κρήτη. ΠΕΝΤΕ ακόμα αυτοκτονίες μέσα σε δύο εβδομάδες (1 Ιούνη έως 16 Ιούνη) μην μου πείτε ότι είναι κάτι ..."στατιστικά φυσιολογικό"... 49χρονος επιχειρηματίας σήμερα τα ξημερώματα στο Ηράκλειο. 60χρονη στα Χανιά την Πέμπτη 14 Ιούνη. 41χρονος σε χωριο του Ηρακλείου την Τρίτη 12 Ιούνη. 79χρονη στην Αγία Μαρίνα Χανίων την ίδια μέρα. 18χρονος μαθητής στα Χανιά την πρώτη του μήνα... Ε! δεν είναι "στατιστικά φυσιολογικό"... Δεν θυμάμαι ποτέ στα τόσα χρόνια που είμαι δημοσιογράφος να είχαμε τέτοιο καταιγισμό αυτοκτονιών στην Κρήτη... Ας κινητοποιηθεί επιτέλους κάποιος.... Τι δομές υποστήριξης των ανθρώπων υπάρχουν στην Κρήτη; 
-Δ.Τζ.
Ηράκλειο: Σοκ από την αυτοκτονία του γνωστού επιχειρηματία
Θέμα συζήτησης σε όλη την πόλη είναι από νωρίς το πρωί η αυτοκτονία του γνωστού επιχειρηματία.
Ο 49χρονος, βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στην επιχείρηση του στην καρδιά της πόλης, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα σήμερα Κυριακή 17 Ιουνίου. Μάλιστα είχε φτιάξει μόνο του τον βρόγχο που έκοψε το νήμα της ζωής του.
Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι λίγο πριν την πράξη του, ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με την οικογένειά του χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τις προθέσεις του. Άμεσα όμως υπήρξε κινητοποίηση από τους συγγενείς του. 
Όλοι έσπευσαν στην επιχείρηση όπου εκεί δυστυχώς, ο 49χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος.
Για την ώρα οι Αρχές δεν έχουν βρει κάποιο σημείωμα στο οποίο ο αυτόχειρας να εξηγεί τους λόγους ενώ ο πατέρας, σύζυγος και επιχειρηματίας, ήταν πολύ αγαπητός σε πολλούς Ηρακλειώτες που έπαθαν σοκ στο άκουσμα της είδησης της αυτοχειρίας. 
~~~~
Κρήτη: Έβαλε τέλος στη ζωή της με μια θηλιά στον λαιμό
Ακόμα μία αυτοκτονία καταγράφεται στην Κρήτη, στη μακρά λίστα, που φαίνεται να μην έχει τέλος. Μία γυναίκα 60 ετών, φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή της, με απαγχονισμό.
Το νέο τραγικό περιστατικό που συκλόνισε την τοπική κοινωνία, διαδραματίστηκε σε ένα μικρό χωριό του Δήμου Πλατανιά Χανίων, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 14 Ιουνίου, όταν την άτυχη γυναίκα βρήκε νεκρή, μέσα στο σπίτι τους, ο σύζυγός της.
Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν μετά τη νεκροψία - νεκροτομή, ωστόσο από τα πρώτα ευρήματα έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια. 
~~~~
Κρήτη: Αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στην καρδιά
Μια νέα αυτοκτονία έρχεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη σχετική μακάβρια λίστα στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας 41χρονος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του με όπλο το βράδυ της Τρίτης (12-06-2018), στη Μυρτιά του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 41χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα στην καρδιά και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης κάνουν λόγο για ψυχολογικά προβλήματα του άτυχου άνδρα, ο οποίος μάλιστα είχε και στο παρελθόν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.
~~~~
Η αυτοκτονία γυναίκας που προηγήθηκε στα Χανιά
Λίγες ώρες νωρίτερα, με τραγικό τρόπο επέλεξε να βάλει τέλος στην ζωή της μία ηλικιωμένη γυναίκα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί η 79χρονη – που κατάγεται από την Ουκρανία – πήρε μία σακούλα, την έβαλε στο κεφάλι της, την έδεσε με ταινία και πέθανε από ασφυξία.
Το μακάβριο αυτό θέαμα αντίκρισε ένα συγγενικό της πρόσωπο το οποίο και ειδοποίησε τις αρχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η άτυχη γυναίκα τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και κατέληξε στο ότι πρόκειται για αυτοκτονία.
Πηγή: cretalive.gr
~~~~
Μουδιασμένη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο από την είδηση θανάτου ενός 18χρονου, στη Χαλέπα, σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο μαθητής Λυκείου που φέτος θα συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις, αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα στο κεφάλι μέσα στο σπίτι του, κόβοντας το νήμα της ζωής του.
Τραγική φιγούρα η μητέρα του η οποία τον βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος. Έντρομη ενημέρωσε ΕΚΑΒ και Αστυνομία ωστόσο ο μαθητής ήταν ήδη νεκρός.
Άμεσα στο σπίτι της οικογένειας, έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ΕΚΑΒ, ιατροδικαστής αλλά και ψυχολόγοι προκειμένου να στηρίξουν την οικογένεια του μαθητή που βυθίστηκε στο πένθος.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα στο οποίο ο μαθητής να εξηγεί τους λόγους της πράξης του με τις Αρχές να προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε αυτή τη νέα τραγική υπόθεση.
Πάντως, η ίδια αστυνομική πηγή, ανέφερε ότι η αυτοκτονία του μαθητή, δεν φαίνεται να συνδέεται με τα μαθήματά του ή με κάποια πίεση που ενδεχομένως να ένιωθε καθώς ήταν ένας καλός μαθητής και ένα ήσυχο παιδί. 

_________
http://www.ekriti.gr/…/moydiasmeni-i-kriti-apo-tin-aytokton…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου