ΠΟΛΙΤΗς

Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για το Μάτι της Νέας Μάκρης.........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα....................Νοέμβριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]


Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso // για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο....
Οι Λαϊκοί Αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία σήμερα- αλλά και την απελευθέρωση της Χώρας μας από την τρόικα και το ΔΝΤ είναι συνέχεια του Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821...αλλά και του 1940...

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο καθηγητής Ηλίας Λουλούδης καταγγέλει, δημόσια και δηλώνει: "Δε με αφήνουν να γυρίσω στη δουλειά μου!".

Λοιπόν: Έχουμε θέμα εδώ στο Ρέθυμνο, τα πράγματα πρέπει να τα πούμε με τ' όνομα τους, κάποιοι πρέπει ν' αναθεωρήσουν τη στάση τους, κι εμείς οι πολλοί να διαμαρτυρηθούμε και να συμπαρασταθούμε ηθικά σ' έναν άνθρωπο. Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο καθηγητής Ηλίας Λουλούδης καταγγέλει, δημόσια δηλώνει: "Δε με αφήνουν να γυρίσω στη δουλειά μου!". Τι ακριβώς συμβαίνει θα το δούμε αμέσως και κατόπιν πολύ συνοπτικά θα πούμε ποιός είναι ο Ηλίας Λουλούδης, να τον γνωρίσουν οι εκτός Ρεθύμνου φίλοι γιατί εδώ στο Ρέθυμνο και πολύ γνωστός και πολύ αγαπητός είναι κι αυτό φάνηκε και στις εκλογές!
Ο Ηλίας Λουλούδης ως την προκήρυξη των εκλογών υπηρετούσε καθηγητής -μαθηματικός είναι- και αναπληρωτής Διευθυντής στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου. Παραιτήθηκε από τις θέσεις ως ορίζει ο νόμος, Βουλευτής δεν εξελέγη, αμέσως μετά τις εκλογές προσκόμισε ως όφειλε στην υπηρεσία του την ανακήρυξη του Πρωτοδικείου που λέει ότι δεν εξελέγη και δεν είναι Βουλευτής, και ζήτησε αυτοδίκαιη μεταφορά, δηλαδή επιστροφή στο σχολείο που δίδασκε με τις θέσεις που είχε, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Όμως, οι νομικές υπηρεσίες, ατύπως και όχι εγγράφως, τον πληροφόρησαν ότι υπάρχει κώλυμα στην επανατοποθέτησή του, τόσο στη θέση που κατείχε ως καθηγητής όσο και στη θέση ευθύνης ως αναπληρωτής Διευθυντής στο Πειραματικό Λύκειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λουλούδης το 2013 ορίστηκε καθηγητής με πενταετή θητεία στο σχολείο και είναι αναπληρωτής Διευθυντής μέχρι το καλοκαίρι του 2015, καθώς η Διευθύντρια πήρε σύνταξη το π. καλοκαίρι και επειδή ήταν διορισμένος Υποδιευθυντής με θητεία, μέχρι την κρίση των στελεχών το φετινό καλοκαίρι έγινε αναπληρωτής Διευθυντής για ένα χρόνο.

Λοιπόν, επειδή ως είπαμε τα πράγματα πρέπει να τα πούμε με τ' όνομα τους, η στάση αυτή των υπευθύνων της Υπηρεσίας -ξέρουμε πως η Υπηρεσία και η κάθε "Υπηρεσία" δεν είναι ούτε μεταφυσική ούτε απρόσωπη κατάσταση- άλλα κρύβει κι αλλού παραπέμπει και όσοι έχουν μνήμη και ανατρέξουν στο παρελθόν το γνωρίζουν πολύ καλά...
Ο ίδιος ο Ηλίας Λουλούδης, αποδίδει τη μη επιστροφή στη δουλειά του στους εξής λόγους: "Πρώτον, αυτές είναι μεθοδεύσεις κύκλων που ενοχλήθηκαν με τη στάση μου όταν κόπηκε το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου με εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Δεύτερον, η παρουσία μου μέσα στο σχολείο ενοχλεί στενότερους κύκλους με ιδιοτελείς αντιλήψεις και συμφέροντα και μεθοδεύεται η μη επάνοδός μου στο σχολείο ώστε να μείνει το πεδίο ελεύθερο και τρίτον, οι αδιαφανείς διαδικασίες στα όργανα Διοίκησης των Πειραματικών, τις οποίες έχω καταγγείλει κατά καιρούς, φαίνεται ότι ενοχλούν και πρέπει να τιμωρηθώ".
Να σημειωθεί επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ηλίας Λουλούδης είναι υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές, καθώς και στις εκλογές του 2012 είχε κατέβει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ρεθύμνου και τότε δεν υπήρχαν τέτοιου είδους κωλύματα και μετά τη μη εκλογή του επέστρεψε κανονικά στη θέση του στο Πειραματικό Λύκειο.
Πιό πολλά για το θέμα αυτό θα δείτε και στο ρεπορτάζ της Μαρίας Ιερωνυμάκη στην εφημερίδα "Ρέθεμνος" στον σύνδεσμο που υπάρχει στο τέλος τούτης της ανάρτησης.
-----
Δυό λόγια μόνο από εμένα: Ο Ηλίας Λουλούδης είναι ένας τίμιος και ακέραιος άνθρωπος και ένας πολύ άξιος επιστήμονας και σωστός καθηγητής, κι αυτό το ξέρουν, το αναγνωρίζουν και τόσες φορές, τόσο καθαρά και δυνατά το έχουν αναγνωρίσει οι πολλές εκατοντάδες μαθητές του τόσα χρόνια. Χιλιάδες είναι σίγουρα. 
Η επιστημονική του διδασκαλία, ο τρόπος του, οι ιδέες του για τη μάθηση ως διαδικασία και ως περιεχόμενο, η έμπνευση και δημιουργικότητα που μεταδίδει στους μαθητές, μα και η διοικητική του αντίληψη στα αντίστοιχα καθήκοντα του, είναι πάντα ένα βήμα μπροστά! Πολλά βήματα μπροστά! Αυτό πολλοί το ξέρουν και πολλοί τ' αναγνωρίζουν.
Η εκτίμηση του στον κόσμο φάνηκε και στις εκλογές τον ψήφισαν 4.260 πολίτες εδώ στο Ρέθυμνο, κοντά 2.000 παραπάνω από το 2012, τότε, στις εκλογές του Μάη που καταγράφηκαν οι σταυροί είχε πάρει 2.300 ψήφους, κι ίσως βέβαια πει κάποιος πως τον Μάη του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο ήταν των 7.128 ψήφων και του 14,58%, ενώ τώρα είναι των 18.778 ψήφων και του 39,55%, επομένως παράλληλη είναι και η ενδυνάμωση των υποψηφίων, -εντάξει, δεν έχω σκοπό να γίνει τέτοιου είδους ανάλυση, άλλωστε ξέρουμε πως οι αριθμοί της κάλπης πολλές ερμηνείες επιδέχονται, και σίγουρα δεν μετρούνται όλα με αριθμούς, όμως και πάλι πρέπει να ειπωθεί πως η εκτίμηση κι η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στον Ηλία Λουλούδη είναι εξαιρετικά αξιοπρόσεκτη και διευρυμένη στον αριθμό των 4.260 ψήφων -22,68% του συνδυασμού- καθώς αυτοί πάρθηκαν με τους υποψηφίους των δύο επόμενων θέσεων στις τωρινές εκλογές να συγκεντρώνουν στις εκλογές του Γενάρη το 19,76% των ψήφων του συνδυασμού ενώ οι αντίστοιχοι του 2012, είχαν συγκεντρώσει μόνο το 11,82%, και τον πρώτο που εξελέγη να έχει τώρα 45,54% του συνδυασμού, από 39,43% το 2012. Μα, είπαμε αυτά δεν έχουν σημασία τόση τώρα, άλλωστε τα κριτήρια του θέματος που μας απασχολεί σήμερα με τον Ηλία δεν είναι θέμα αριθμών μα αξιών και δικαιοσύνης!

Για τους εκτός Ρεθύμνης κι εκτός Κρήτης επίσης φίλους, σημειώνω πως ο Ηλίας Λουλούδης είναι από το Σπήλι τ' Άη Βασίλη, γεννήθηκε το 1965, είναι παντρεμένος με την Μαρία Τζανιδάκη από την Ελεύθερνα Μυλοποτάμου, έχουν δυό παιδιά, από μαθητής ο Ηλίας είχε δραστηριοποιηθεί, πάντα στο χώρο της Αριστεράς, οι καταβολές του είναι τέτοιες που άλλο δρόμο δεν ήταν δυνατόν να βαδίσει ο Ηλίας, αντιστασιακός και Μακρονησιώτης ο πατέρας του Νίκος Λουλούδης, πολιτικός του δάσκαλος ο γνωστός στην περιοχή του Άη Βασίλη -και όχι μόνο- αγωνιστής Λευτέρης Μιαούλης, ένας ιδεολόγος της Αριστεράς που πάντα προς τιμήν του ο Ηλίας θυμάται και περήφανα αναφέρει, γιατί εκτός από τη λογική των Μαθηματικών που εδίδασκε τον μαθητή του στο "φροντιστήριο" που είχε στο Σπήλι, -καθώς βέβαια τα καθεστώτα των "πολιτικών φρονημάτων" κείνων των εποχών δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουν στον Λευτέρη Μιαούλη να διδάσκει σε Δημόσιο Σχολείο, μη τυχόν και μολύνει τη νεολαία!- τον εδίδασκε και το αγωνιστικό φρόνημα και το ήθος της Αριστεράς!
Ο Ηλίας είναι Μαθηματικός και πιστοπιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων Β' επιπέδου του Ε.ΚΕ.ΠΙ.Σ., υπηρετούσε ως είπαμε -κι ελπίζουμε να συνεχίσει- ως υποδιευθυντής στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, έχει δημοσιεύσει δεκάδες Πολιτικά, Επιστημονικά, Ιστορικά και Λαογραφικά άρθρα και μελέτες, το 2014 ήταν και υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου μα δεν έγινε κατορθωτή η ανατροπή του κατεστημένου εκεί πέρα, πως να τα βγάλει κανείς πέρα με τόσες μπολντόζες και τόσα τσαπάκια, με τόσες τρικλοποδιές και τόσες αγιαστούρες...

~~~~~~~~~~~
Ελπίζουμε το θέμα της επανόδου του Ηλία Λουλούδη στις θέσεις του να λήξει χωρίς άλλη συνέχεια! Αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό, διαφορετικά θα σημαίνει ότι οι "άλλοι λόγοι" κατάφεραν και θριάμβευσαν κι αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί.
-/Δ.Τζ./-


Σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Ρέθεμνος" θα δείτε εδώ:
http://rethemnosnews.gr/…/%CE%B7-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BB%…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου