ΠΟΛΙΤΗς

Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για το Μάτι της Νέας Μάκρης.........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα....................Νοέμβριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]


Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso // για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο....
Οι Λαϊκοί Αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία σήμερα- αλλά και την απελευθέρωση της Χώρας μας από την τρόικα και το ΔΝΤ είναι συνέχεια του Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821...αλλά και του 1940...

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Άνεργοι Έλληνες καθαρίζουν τουαλέτες στη Σουηδία


Διαβάστε τη συγκλονιστική ιστορία πρώην στελέχους φαρμακευτικής εταιρείας


Υπό τον τίτλο: «Άνεργοι Έλληνες καθαρίζουν τουαλέτες στη Σουηδία» το πρακτορείο Bloomberg δημοσιεύει εκτενές άρθρο στο οποίο παρουσιάζει προσωπικές ιστορίες Ελλήνων που βρέθηκαν άνεργοι και ορισμένοι από αυτούς μετανάστευσαν στη Σουηδία για να καθαρίζουν... τουαλέτες.
Το δημοσίευμα ξεκινά με την παρουσίαση του 40χρονου Τηλέμαχου Καραχάλιου, ο οποίος για 17 χρόνια φορούσε κοστούμι, οδηγούσε εταιρικό αυτοκίνητο φαρμακευτικής και είχε καλυμμένα αρκετά από τα έξοδα στη δουλειά του.
Τώρα έχει ανά χείρας τη σφουγγαρίστρα στη Σουηδία και καθαρίζει τουαλέτες. «Είχα μια πολύ καλή δουλειά στην Ελλάδα. Τώρα καθαρίζω τα σκ... των Σουηδών» λέει στο πρακτορείο ο Έλληνας μετανάστης.
Ο Τηλέμαχος Καραχάλιος, ο οποίος άφησε πίσω στην πατρίδα του την 6χρονη κόρη του για να ζήσει με τους γονείς του, είναι ένας από τους χιλιάδες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη μαύρη λίστα της ανεργίας και της ύφεσης στην Ελλάδα.
«Εδώ προσπαθώ να επιβιώσω» δήλωσε και πρόσθεσε πως: «Εδώ είναι δύσκολα. Θα προτιμούσα να μείνω στην Ελλάδα αλλά δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας».


Το Bloomberg παρουσιάζει όλη την ιστορία του Έλληνα μετανάστη και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παντρεύτηκε μια Κινέζα που γνώρισε στους Ολυμπιακούς του 2004, έκαναν μία κόρη και στη συνέχεια χώρισαν. Τώρα ζει στη Σουηδία, έχει χάσει περίπου 30 κιλά και τα χέρια του είναι γεμάτα βρωμιά.
Όλα ξεκίνησαν όταν απολύθηκε από την φαρμακευτική εταιρεία. Εργάστηκε σε telemarketing όμως έμεινε απλήρωτος για αρκετούς μήνες.
Τότε αποφάσισε να φύγει. Απέρριψε την Αυστραλία και στράφηκε στη Σουηδία γνωρίζοντας την οργάνωση που επικρατεί από έναν φίλο του που ζει εκεί.


«Ο καθένας πληρώνει τους φόρους τους και αυτό είναι δίκαιο. Δεν υπάρχει καμία απάτη» δηλώνει σήμερα.
Ο Καραχάλιος έφθασε τον Μάρτιο στη Σουηδία. Ο φίλος του τον βοήθησε να βρει ένα δωμάτιο προς ενοικίαση και πληρώνει 4.500 σουηδικές κορόνες (670 δολάρια) το μήνα.


Έχει ένα μόνο πιάτο, και όταν έχει επισκέπτη, τρώει από ένα πλαστικό δοχείο που χρησιμοποιείται για τη φέτα... Στην Ελλάδα έβγαζει περίπου 3.600 δολάρια το μήνα, ενώ στη Σουηδία κερδίζει 1.900 δολάρια.
«Στην Ελλάδα, δεν υπήρχε μέλλον», δήλωσε η Ουρανία Μιχτοπούλου, που μετακόμισε με τον σύζυγό της στη Σουηδία το 2010. Δούλευαν και οι δύο σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στη Θεσσαλονίκη, και είχαν μια άνετη ζωή με σπίτι και αυτοκίνητο. «Εδώ, μπορώ να ελπίζω για κάτι καλό. Ίσως όχι για μένα - είμαι 48 -. Αλλά ίσως για τα παιδιά μου» ανέφερε η Ουρανία.
Η οικογένεια τους στριμώχνεται σε ένα μικρό διαμέρισμα.
 ____________________________
 από τον/την TNSite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου