ΠΟΛΙΤΗς

Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για το Μάτι της Νέας Μάκρης.........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα....................Νοέμβριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]


Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso // για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο....
Οι Λαϊκοί Αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία σήμερα- αλλά και την απελευθέρωση της Χώρας μας από την τρόικα και το ΔΝΤ είναι συνέχεια του Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821...αλλά και του 1940...

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα - ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ!

     ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ!    

Ζητάμε όσοι είναι κάτοχοι βιβλιαρίων Πρόνοιας, είτε είναι σε ισχύ ή έχει υποβληθεί αίτηση ανανέωσης του ή έγινε αίτηση για έκδοση βιβλιαρίου για πρώτη φορά, να υπογράψετε αυτή την διαμαρτυρία - καταγγελία. Η κατάσταση έχει καταστεί ανυπόφορη.

Το έγγραφο θα απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία.
Αν δεν ενωθεί η φωνή όλων όσων έχουν δικαιώματα στην Πρόνοια και αν δεν υπάρξει αγώνας ενωμένος  ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΩΤΗΡΑ! H κατάσταση  θα χειροτερεύει. Πάρτε τα δικαιώματά σας στα χέρια σας!

Ζητάμε την αλληλεγγύη όλων. Θα θέλαμε να υπογράψουν την Διαμαρτυρία- Καταγγελία και όσοι πολίτες στέκονται αλληλέγγυοι,  δίπλα στον αγώνα των άνεργων και άπορων ανασφάλιστων, οι οποίοι διεκδικούν τα στοιχειώδη δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα τους στο τομέα της Πρόνοιας. «Ένας για όλους και όλοι για έναν»

Καλούμε όλα τα ΚΙΦ να δώσουν το παρόν στην μάχη αυτή. Να καταγγείλουν την πολιτική στον τομέα της Πρόνοιας και τους δημάρχους Αθήνας και Καλλιθέας, ως όργανα των αντιλαϊκών πολιτικών και των μνημονίων.

·       Τις υπογραφές μπορείτε να τις βάζετε ιδιοχείρως ερχόμενοι οι ίδιοι στο 
         ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ.
Ελλησπόντου 21, ΤΚ 162 32  ΒΥΡΩΝΑΣ

·       Μπορείτε επίσης να τις στέλνετε στα e-mail egmont1937@gmail.com + kyf.byrona@gmail.com καθώς και με γραπτό μήνυμα στο τηλ. 6977-747431 = ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΙ. Υπάρχει επίσης και σελίδα του ΚΙΦΒ στο FB.

Παρακαλούμε να αναρτήσετε και να αναμεταδώσετε αυτό το μήνυμα και το αίτημα της υπογραφής . Η καταδίκη αυτής της πολιτικής πρέπει να είναι αποφασιστική και μαζική.

Οι υπογραφές παρακαλούμε να συνοδεύονται με τηλέφωνα και διεύθυνση κατοικίας, διαφορετικά δεν θα γίνονται δεκτές.

Δ. Σουλιώτης
Υπεύθυνος ΚΙΦΒ                                                                Βύρωνας 11.8.15a


    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ   

Εμείς που υπογράφουμε αυτή την διαμαρτυρία, καταγγέλλουμε το απαράδεκτο καθεστώς, που επικρατεί, πολλά χρόνια τώρα, για την έκδοση και ανανέωση των βιβλιαρίων Πρόνοιας και αφορά τόσο στις παροχές στο τομέα της υγείας χιλιάδων ανασφάλιστων άνεργων και άπορων της Πρόνοιας όσο και στα επιδόματα αναπηρίας, που παρέχονται από αυτήν.  

Στην πρόσφατη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, η καθυστέρηση για την έκδοση ή την ανανέωση των βιβλιαρίων ΠΡΟΝΟΙΑΣ έφθανε τους 3 ή 4 έως και 6 μήνες! Με την σημερινή κυβέρνηση διαρκεί από 8 έως 10 μήνες και πάνω! Οι καθυστερήσεις αυτές συνοδεύονται, τις πιο πολλές φορές, από απερίγραπτες και εξευτελιστικές συμπεριφορές της δημοτικής γραφειοκρατίας, συστηματική κοροϊδία και μερικές φορές σκαιή και εξευτελιστική συμπεριφορά, σε όσους τυχόν αντιστέκονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Όλο αυτό το διάστημα μέχρι να εκδοθεί ή να ανανεωθεί το βιβλιάριο, οι δικαιούχοι της Πρόνοιας μένουν χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρούς, χωρίς εξετάσεις, χωρίς νοσοκομείο! Έχουμε ένα είδος «Άουσβιτς» το οποίο μερικοί το ονομάζουνε Δημοκρατία!

Η πολιτική αυτή είναι προσχεδιασμένη και έχει σαν αποτέλεσμα, τελικά, την κατάργηση στην πράξη βασικών και νόμιμων  δικαιωμάτων των άπορων της Πρόνοιας. Καταγγέλλουμε ότι αυτός ήταν άλλωστε και είναι και σήμερα ο κεντρικός στόχος αυτής της απάνθρωπης πολιτικής. Σύμφωνα με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, όποιος ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ, έστω και αν αυτό είναι καλυβάκι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ , διότι αν και άπορος, αφού δεν πληρώνει ενοίκιο, είναι προνομιούχος!.... Επίσης, όποιος είναι ΑΣΤΕΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, διότι… στερείται διεύθυνσης επικοινωνίας!... Χτυπήματα στα δικαιώματά τους έχουν δεχθεί και οι νέοι του ΟΚΑΝΑ, που δίνουν την μάχη της επανένταξης.

Ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα στα κρατικά νοσοκομεία, τα οποία αρνούνται συστηματικά να δώσουν φάρμακα είτε μέρος από αυτά είτε όλα στους ασθενείς της Πρόνοιας, προφασιζόμενα ότι «το νοσοκομείο στερείται», ενώ σύμφωνα με οργισμένες καταγγελίες των ίδιων των ασθενών, έχουμε συχνά κρούσματα, από τμήματα της ακούνητης και σάπιας γραφειοκρατίας του δικομματισμού, ότι τους διώχνει με σκαιή και περιφρονητική συμπεριφορά! Η στάση αυτή είναι διατεταγμένη από τις κυβερνήσεις και εκτελεστικά όργανα τις διοικήσεις των νοσοκομείων. 

Αγαπητοί μας συμπολίτες/σες.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, μας στερούν ολοκληρωτικά και για πολλούς μήνες τα φάρμακα και κάθε άλλη μορφή υγειονομικής φροντίδας για την προστασίας της υγείας  και της ζωής μας, γιατί ενώ τα βιβλιάρια έχουν ισχύ μόνο για 12 μήνες, ή ίδια η ισχύς τους αρχίζει όχι από την ημέρα που μας δίνει η υπηρεσία στα χέρια μας τα βιβλιάρια, αλλά από την ημερομηνία που πρωτοκολλήσαμε την αίτηση!...Στην ουσία δηλαδή η προστασία της Πρόνοιας είναι μια κοροϊδία που διαρκεί (σήμερα) αντί για δώδεκα, μόνο 2-3 μήνες! Έτσι εξοικονομούνται δαπάνες εκατομμυρίων στον τομέα των νοσοκομείων και διαμορφώνονται οι όροι των περίφημων δημοσιονομικών πλεονασμάτων, που επιβάλλουν οι αντιλαϊκές πολιτικές της  Ε.Ε και οι άλλοι ξένοι δυνάστες.

Η άθλια και απάνθρωπη αυτή πολιτική είναι συνειδητή! Βαρύνει πρώτα από όλα όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις καθώς και τις δημοτικές αρχές Αθηνών και Καλλιθέας, οι οποίες υπηρετώντας συνειδητά τους αντιλαϊκούς στόχους των κυβερνήσεων των μνημονίων έχουν αναλάβει – παρά την αντίθετη επιταγή του νόμου - να εκδίδουν τα βιβλιάρια όχι μόνο για τους δικούς τους δημότες αλλά συνολικά για 14 περίπου ακόμα Δήμους της Αττικής, υπηρετώντας ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό τις κυβερνητικές επιδιώξεις!....

Σύμφωνα με τον νόμο τα βιβλιάρια της Πρόνοιας έπρεπε να εκδίδονται αποκλειστικά από κάθε Δήμο, αποκλειστικά για τους δημότες τους. Θύματα αυτής της απάνθρωπης πολιτικής είναι: άνεργοι άποροι, άστεγοι, βαριά άρρωστοι και γέροντες, γενικά άτομα που βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική και κοινωνική κατάσταση και απόγνωση. 

Ζητάμε:
Με απόφαση των αρμόδιων υπουργείων να παραταθεί ΑΜΕΣΑ η ισχύς όλων των βιβλιαρίων της Πρόνοιας για την Υγεία για ένα τουλάχιστον έτος, μέχρις ότου γίνει η ανάθεση της διαχείρισης στους ΟΤΑ. Αυτό θα μας δώσει την δυνατότητα να ικανοποιήσουμε άμεσα μερικές από τις επείγουσες ανάγκες για την προστασία της υγείας και της ζωής μας.

Να σταματήσει το καθεστώς της εξαπάτησης και της κοροϊδίας, η παράνομη άρνηση των κρατικών νοσοκομείων να παρέχουν τα φάρμακα που μας έχουν εγκριθεί στα βιβλιάρια Πρόνοιας.

Να ελεγχθούν και να απομακρυνθούν οι διοικήσεις των κρατικών νοσοκομείων, που έγιναν υπηρέτες των αντιλαϊκών πολιτικών στο τομέα της νοσοκομειακής περίθαλψης, τυφλά όργανα και εκφραστές των μνημονίων, παραβιάζοντας το χρέος τους απέναντι στο Σύνταγμα και στα δικαιώματα των πολιτών.

Να υλοποιηθεί ο ισχύον νόμος και να αναλάβουν όλοι οι Δήμοι την έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας για τους δημότες τους, η κατάθεση των δικαιολογητικών να γίνεται στα ΚΕΠ,  η έκδοση των βιβλιαρίων να γίνεται ηλεκτρονικά και σε κάθε περίπτωση να εκδίδεται/ανανεώνεται μέσα το πολύ σε 15 ημέρες.

Να σταματήσει η ετήσια υποχρέωση ανανέωση του βιβλιαρίου για όσους είναι πάνω από 67 χρονών, γενικά για τους υπερήλικες   τους βαριά ασθενείς και όσους έχουν ανίατες αναπηρίες. Για τις κατηγορίες αυτές η έκδοση να είναι μία και οριστική!

Να έχουν δικαίωμα απόκτησης βιβλιαρίου Πρόνοιας και όσοι έχουν ιδιόκτητη κατοικία καθώς και οι άστεγοι. Να οριστικοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την ηλεκτρονική έκδοση των συνταγών των βιβλιαρίων Πρόνοιας χωρίς καθυστερήσεις, να αποκατασταθούν όλα τα δικαιώματα των μελών του ΟΚΑΝΑ, που βρίσκονται σε διαδικασία επανένταξης ή χρειάζονται ψυχοφάρμακα.

Οι υπογράφοντες
Αλεξοπούλου Ιωάννα, Ελλήνων Πατριωτών 25, Καρέας Βύρωνας, 210-7669236
Διαμαντή Φλώρα, 28ης Οκτωβρίου Πολ.Κ/5  Καρέας  ΤΚ 16233 τηλ.6977-054001.
Κατάκαλου Ελευθερία, Γ. Δροσίνη 29, Ηλιούπολη,  210-9730657
ΚΙΤΣΟΥ ΤΑΝΙΑ ΣΟΥΛΤΑΝΑ, Τσαμαδού  10 , Αθήνα – 6943.364774
Κουρτσούνης Παναγιώτης, Τενέδου 3, Πλ. Αμερικής Αθήνα Τηλ. 6944731277
Λαχανάς Σπυρίδων, Μαστραχά 11  - Νέος Κοσμος, 6981 025328 17/3/15
Λεφάκης Αχιλλέας - Θεάτρου 95-Πειραιάς-6939628225
Μανωλά Μάτα, Αλκέτου 56, Βύρωνας,  6977 - 408086
Ντουρμούσης Στυλιανός  ΑΜ 8/12/14 ?
Πλιόκα Γαρουφαλιά, Ιλίσσια, 6937-761. 635
Σμυρλή Δέσποινα Φραντζή 32, Νέος Κόσμος, 6987-416168
Τσιτσιμίκας Ηλίας, Ικονίου 82, Νέα Σμύρνη, 6987-111644


Επικοινωνία και υπογραφές: Δ. Σουλιώτης Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα, Ελλησπόντου 21, Βύρωνας 6977.747431 + 6948- 174.441 (και 210-7628.209 αλλά μόνο απόγευμα μετά τις 6 μμ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου