ΠΟΛΙΤΗς

Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για το Μάτι της Νέας Μάκρης.........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα....................Νοέμβριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]


Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso // για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο....
Οι Λαϊκοί Αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία σήμερα- αλλά και την απελευθέρωση της Χώρας μας από την τρόικα και το ΔΝΤ είναι συνέχεια του Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821...αλλά και του 1940...

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης


νοσοκομείο

Η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης των υπηρεσιών που εκτιμάται σε ποσοστό, άνω του 40 %, και η μείωση του προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης αλλά και τα κέντρα υγείας, αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό όπως καταγράφεται στον «χάρτη» της ΠΟΕΔΗΝ με τις ελλείψεις στο χώρο της υγείας. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία συγκέντρωσε τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας και όπως αναφέρει «το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αργοπεθαίνει». 
Μόνο τον τελευταίο χρόνο, το προσωπικό του ΕΣΥ έχει μειωθεί κατά 4.000, ενώ άλλοι 7.000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης. Παράλληλα, κλειστές παραμένουν 220 έτοιμες κλίνες εντατικής θεραπείας, οι χειρουργικές θέσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού, οι λίστες αναμονής φτάνουν τον έναν χρόνο, ενώ λειτουργούν κλινικές χωρίς ειδικευμένους γιατρούς από το απόγευμα έως τη νύχτα.
Στο νησί,  υγεία, πρόνοια και ψυχική υγεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ενώ σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο υπάρχει αξιοσημείωτη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις ειδικότητες και κατηγορίες των εργαζομένων. 
Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας επικρατούν με ένα άτομο νοσηλευτικό προσωπικό σε απογευματινή και νυχτερινή βάρδια καλύπτοντας πάνω από 40 ασθενείς!
Σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ και αντιπρόεδρο των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Κυριάκο Θεοδοσάκη, που μίλησε στο «Ράδιο Κρήτη» και την Ελένη Μπουρμά, οι κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού στο ΠΑΓΝΗ ανέρχονται σε περίπου 200 και στο Βενιζέλειο 100 ενώ δεν θα ήταν υπερβολή εάν έλεγε κανείς ότι τα νοσοκομεία πλέον λειτουργούν τις καθημερινές με … προσωπικό ασφαλείας!

Επίσης, καταγράφεται έλλειψη σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, όπως καρδιολόγος, παιδίατρος, παθολόγος, γυναικολόγος, στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και στο ΚΥ Σητείας ενώ στο νοσοκομείο Χανίων έχουν αποχωρήσει πάνω από 70 εργαζόμενοι την ώρα που οι προσλήψεις είναι μηδενικές. 
Οι κενές οργανικές θέσεις είναι 241. Το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά, η νοσηλευτική υπηρεσία οφείλει πάνω από 13.000 ρεπό στο προσωπικό της.

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου υπάρχει τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού με χιλιάδες οφειλόμενα άδειες και ρεπό. Ειδικευόμενοι γιατροί στη χειρουργική και παθολογική ειδικότητα δεν υπάρχουν. Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο της Νεάπολης Λασιθίου διαθέτει ελάχιστο βοηθητικό προσωπικό ενώ στο Ψυχιατρείο Χανίων υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της μεταφοράς ασθενών που φιλοξενούνται στις δομές του και χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης. 
Το Νοσοκομείο δεν δέχεται εισαγωγή ψυχιατρικού ασθενούς αν δεν υπάρχει προσωπικό φύλαξης.
Τέλος, στα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων (Χανίων – Λασιθίου – Πόμπιας), ιατρική υπηρεσία δεν υπάρχει και οι υπηρεσίες προσφέρονται με εξωτερικούς συνεργάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου