ΠΟΛΙΤΗς

......... Χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες .................................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα......... ...................Φεβρουάριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Καμιά μητέρα και κανένα μωρό στη φυλακή

 Στελιος Μπαζιγος 
''Όποιος γεννηθεί στην φυλακή, την φυλακή θυμάται''

Αυτή τη στιγμή, στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θήβας, κρατούνται μητέρες κρατούμενες μαζί με τα παιδιά τους, ηλικίας ως τριών ετών, όσο δηλαδή επιτρέπει ο νόμος.
Κάποια απ'αυτά τα παιδιά μετέπειτα καταλήγουν σε κάποιο ίδρυμα.
Δύο από τις γυναίκες που κρατούνται είναι έγκυες και θα γεννήσουν μέσα στη φυλακή, όπου θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα και τα κάγκελα να τα νιώθουν σπίτι τους.
Αυτό η αριστερή κυβέρνηση του Σύριζα που χρόνια μίλαγε και έκανε πολιτική με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα το θεωρεί φυσιολογικό και δεν πράττει απολύτως τίποτα, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος.
Δεν μιλάμε για απελευθέρωση αλλά για κατ' οίκον περιορισμό και με την χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης. (βραχιολάκι)
Αυτό είναι κάτι που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε πολλές χώρες και έχει δείξει πως είναι πράγματι ένα μέτρο σωφρονισμού και όχι εκδίκησης, με αποτέλεσμα η πλειονότητα όσων το χρησιμοποιούν να μην επιστρέφουν στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου