ΠΟΛΙΤΗς

Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για το Μάτι της Νέας Μάκρης.........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα....................Νοέμβριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]


Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso // για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο....
Οι Λαϊκοί Αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία σήμερα- αλλά και την απελευθέρωση της Χώρας μας από την τρόικα και το ΔΝΤ είναι συνέχεια του Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821...αλλά και του 1940...

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

Στο 543 ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ: Ανοργανωσιά, καψόνια και Αλυτρωτισμός!

543 ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ: ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ


Συνεχόμενες καταγγελίες έρχονται στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για το τι βιώνουν οι φαντάροι στην εκπαίδευσή τους.
Το νέο σύστημα Κατάταξης των Καμμένου-Στεφανή έχει πραγματικά καταρρεύσει μπροστά στην πρώτη πραγματική δοκιμασία του, στην υποδοχή δηλαδή της Σειράς Κατάταξης του Σεπτεμβρίου.
Η τσαπατσουλιά δίνει το χέρι της στην εθνικιστική προπαγάνδα και αυτοί που έχουν τους φαντάρους να κάνουν πορείες χιλιομέτρων μέσα στην βροχή άσκοπα λόγω της δικής τους αποτυχίας τους διατάζουν να φωνάζουν φασιστικά άσματα Αλυτρωτισμού!
Στις επιστολές καταγγελιών αποκαλύπτεται:
1) Ανθυπολοχαγός διέταξε τους νεοσύλλεκτους να φωνάξουν μη προβλεπόμενα συνθήματα, αλυτρωτικά στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το στρατιωτικό κανονισμό το μόνο σύνθημα που επιτρέπεται είναι το «Ηθικόν ακμαιότατο…» 
2) Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Ευτυχώς που κάποιες μονάδες παίρνουν τους νεοσύλλεκτους πίσω γιατί αλλιώς δε θα υπήρχαν κρεβάτια για να κοιμηθούν. Φυσικά στους φωριαμούς βάζουν 2 άτομα τα πράγματά τους και οι ουρές για τα λουτρά είναι τεράστιες αφού δε μπορούν να καλύψουν όλους τους νεοσύλλεκτους. Ευτυχώς τουλάχιστον υπάρχει ζεστό νερό λένε…
3) Τα καψόνια πάνε κι έρχονται χαρακτηριστικό περιστατικό που έγινε πάλι πριν 4 μέρες, ανώτερος αξιωματικός έστειλε φαντάρο 100 μέτρα μακριά για να του φωνάζει να παρουσιαστεί τάχα μου με την δικαιολογία ότι δε φωνάζει αρκετά δυνατά. 
Από πού προβλέπεται αυτό; 
Πουθενά φυσικά, οι ανώτεροι αξιωματικοί ασκούν όλοι την εξουσία που νομίζουν ότι τους παρέχεται πάνω στους φαντάρους – νεοσύλλεκτους
4) Οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες έδωσαν τα χιτώνιά τους για να ραφτούν τα εθνοφυλακόσημα. 
Κυκλοφορεί η φήμη μεταξύ τους ότι θα χρειαστεί να τα πληρώσουν όταν πάνε να τα παραλάβουν. 
Ελπίζουμε να είναι μόνο φήμη και τα στρατόπεδα να μην προσπαθήσουν να βγάλουν κέρδος στις πλάτες των φαντάρων.
5) Χτεσινό όμως αποκορύφωμα της ανοργανωσιάς(και όχι μόνο) των νέων κέντρων εκπαίδευσης ήταν το εξής: 
Ενώ ήταν προγραμματισμένη βολή προφανώς κανένα αξιωματικό δεν ένοιαξαν οι καιρικές συνθήκες. 
Έτσι λοιπόν πραγματοποιήθηκε πορεία μέσα στην βροχή και τις λάσπες για τους νεοσύλλεκτους όπου και φυσικά η βολή αναβλήθηκε. 
Αποτέλεσμα οι φαντάροι που ήταν ελαφρώς κρυωμένοι σήμερα λόγω του κυκλώνα και των κακών καιρικών συνθηκών να είναι άρρωστοι εντελώς ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στο πρόθυρα της εξάντλησης. 
Έτσι προστατεύει το στράτευμα τους νεοσύλλεκτους; 
Δε μπορούν να δουν ένα καιρικό δελτίο και αναγκάζουν τους φαντάρους να κάνουν πορεία σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και με κίνδυνο την υγεία τους; 
Θεωρούμε δεδομένο ότι σήμερα 10άδες νεοσύλλεκτοι θα ζητήσουν να πάνε στο ΣΤΕΠ και για να γλυτώσουν την ταλαιπωρία που τους υποβάλλουν οι εκπαιδευτές και γιατί θα βρίσκονται σε κατάσταση κρυολογήματος ή μπορεί και χειρότερα.

Απαιτούμε άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων! 
Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των στρατιωτών! 
Δεν είναι δυνατόν να μας παίρνουν από τα σπίτια μας και τις ζωές μας και να μη μας παρέχουν τις στοιχειώδης συνθήκες για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε τη θητεία και το κόστος αυτής. 
Δεν είναι δυνατόν οι αξιωματικοί να βγάζουν τα βίτσια τους πάνω στους στρατιώτες.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου