ΠΟΛΙΤΗς

......... Χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες .................................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα......... ...................Φεβρουάριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Έχουν ήδη προσεγγίσει δυο κόμματα

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  

Πως απαντά ο Τσίπρας

Μετά την τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή και τη διαγραφή δυο βουλευτών από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της συγκυβέρνησης, αλλά και την αποχώρηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, οι φήμες για οικουμενική κυβέρνηση έχουν… οργιάσει.
Σύμφωνα με τη Real News, οι δανειστές πιέζουν για «διεύρυνση» της κυβέρνησης και διαμηνύουν στην Αθήνα, ότι «η πολιτική σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση για τη ρύθμιση του χρέους». Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές διαμηνύουν σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση και -σε κάθε περίπτωση- να στηρίξουν τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να μην διακινδυνεύσει το πρόγραμμα.
Από την πλευρά, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα αντέξει, ενώ επιδιώκει εθνική συνεννόηση προγραμματίζοντας -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- να συγκαλέσει ακόμα και συμβούλιο αρχηγών για μείζονα αλλά και επιμέρους θέματα, όπως το προσφυγικό. Επιπλέον, θα ζητήσει τις θέσεις των ηγεσιών των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε θέματα όπως ο εθνικός διάλογος για την παιδεία και το ασφαλιστικό.

crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου