Πόσο πιο ΝΤΡΟΠΗ... μεταβιβάστηκαν στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ (που ελέγχουν εξολοκλήρου οι δανειστές) μεταξύ άλλων, με υπογραφή 9 συνολικά Υπουργών, μεταξύ αυτών και του Γιώργου Σταθάκη, στις 19/06/2018
-Το κτίριο της Εφορίας Χανίων
- τα Νεώρια,
- το Παλιό Ψυγείο,
-το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου
- το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης,
- Το παλιό Τελωνείο
- Η Δυτική Τάφρος
- Το Εθνικό Στάδιο Χανίων
- Το πάρκινγκ της Ρεγγίνας
- Το θέατρο Βλησίδη
- Η Βίλα Κούνδουρου
- Η Ανατολική Τάφρος
- Οι παλιές δικαστικές φυλακές
- Το μέγαρο Αστυνομικής Διεύθ Κρήτης
- Το Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς
- Η έκταση του Αγροκηπίου
- Η έκταση που βρίσκεται το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο
- Το σπίτι του Βενιζέλου
- Η Πύλη Άμμου
- Το Νεώριο Μόρο
- Το Φρούριο του Φιρκά
- Η πλατεία Δικαστηρίων
- Ο περιβάλλων χώρος του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων
- Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου
~~~~~~~~~~~
Μιχάλης Κριτσωτάκης Η συλλήβδην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους είναι αναμφίβολα η πιο μαύρη σελίδα στη διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Ο απόλυτος έλεγχος του Υπερταμείου από τους δανειστές και η διάρκεια της εκχώρησης, 99 χρόνια, δεν επιδέχονται ωραιοποιήσεις.
Η κυβέρνηση ως άλλη στρουθοκάμηλος κάτι ψελλίζει περί αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας αποσιωπώντας τον αποικιακό χαρακτήρα του πλαισίου που υπέγραψε. Καθώς μάλιστα τη σχετική δημοσιότητα μέχρι σήμερα έχουν μονοπωλήσει οι 15 ΔΕΚΟ που περιήλθαν στο Υπερταμείο, αρκετοί θεωρούν ότι πρόκειται για κάποιες αποκρατικοποιήσεις.
Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική.
- Το μνημόνιο Τσίπρα δεσμεύει δημόσια περιουσία ύψους 50 δισ. ευρώ στο μεγαλύτερο μέρος για την απομείωση του χρέους.
- Για την επίτευξη αυτού του στόχου δεν αρκούν οι ιδιωτικοποιήσεις, γι’ αυτό και υιοθετείται κατά κόρον στη συμφωνία η έννοια της ρευστοποίησης, με την επιλογή μάλιστα των προς ρευστοποίηση στη διακριτική ευχέρεια του ESM.
- Ακριβώς γι’ αυτό και το παντοδύναμο Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου, μεταξύ άλλων, ορίζει και το διοικητικό συμβούλιο, που προεδρεύεται από εκπρόσωπο των δανειστών.
Μια μικρή γεύση της νέας πραγματικότητας πήραμε με την αποεπένδυση της ΔΕΗ. αυτοδιοικητική αναστάτωση εντείνεται ιδίως εκ του γεγονότος ότι στα δύο Φ.Ε.Κ. που υλοποιούν τη μεταβίβαση (Φ.Ε.Κ. Β’ 2317/19.6.2018 και Β’ 2320/19.6.2018),τα ακίνητα αποτυπώνονται μόνο με αριθμούς (“κωδικό αριθμό εθνικού κτηματολογίου”), με αποτέλεσμα ηαναγνώρισή τους να είναι αρχικά δυσχερής σε όσους δεν διαθέτουν εξειδικευμένη γνώση. Πρόκειται πάντως, όπως αναγράφεται στο 1ο ανωτέρω Φ.Ε.Κ., για ακίνητα “συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ.”. Οι αντιδράσεις όσο περνά η ώρα πολλαπλασιάζονται, καθώς έρχεται στο φως σε σειρά άλλων Δήμων η πλήρης ταυτότητα ακινήτων, που αφορούν σημαντικούς δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους με, ανά περίπτωση, καίρια αυτοδιοικητική, εθνική, πολιτιστική, ιστορική κλπ σημασία για τις τοπικές κοινωνίες και τη Χώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου