ΠΟΛΙΤΗς

Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για το Μάτι της Νέας Μάκρης.........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα....................Νοέμβριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]


Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso // για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο....
Οι Λαϊκοί Αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία σήμερα- αλλά και την απελευθέρωση της Χώρας μας από την τρόικα και το ΔΝΤ είναι συνέχεια του Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821...αλλά και του 1940...

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Άρπαξαν χθες δύο κατοικίες. - ΛΑΕ και Κίνημα ανέστειλαν την αρπαγή άλλων δύο


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Άρπαξαν χθες δύο κατοικίες. - ΛΑΕ και Κίνημα ανέστειλαν την αρπαγή άλλων δύο. // Νέο κύμα αρπαγής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας προ των πυλών...
Η Λαϊκή Ενότητα μαζί με την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, έδωσε δυναμικό αγωνιστικό «παρών» κατά των πλειστηριασμών σε πολλές πόλεις της χώρας, και την Τετάρτη, 19 Σεπτέμβρη.
Στην Αθήνα διοργανώθηκε μαζική και αγωνιστική συγκέντρωση στις 14:00, στο Συμβολαιογραφείο της Δέσποινας Σακκά, επί της Σταδίου 39.
Στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο είχαν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, οι εξής πλειστηριασμοί : 
* 1. Διώροφη οικία (ισόγειο 69 τμ και 1ος όροφος 44 τμ) στην Αρτέμιδα για χρέος 151.000 ευρώ, με τιμή 1ης προσφοράς 92.000 ευρώ, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα. 
* 2. ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, διαμέρισμα 77,5 τμ, με θέση στάθμευσης 12 τμ, στην Ν. Ιωνία, για χρέος 202.000 ευρώ, με τιμή 1ης προσφοράς 95.000 ευρώ, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα. 
* 3. ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, διαμέρισμα 75 τμ, στους Αγ. Αναργύρους, για χρέος 50.000 ευρώ, τιμή 1ης προσφοράς 103.000 ευρώ. 
* 4. Γραφείο 22,55 τμ, στην Αθήνα, με τιμή 1ης προσφοράς 8.840 ευρώ.

Τελικά η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος πρόλαβε και ολοκλήρωσε τους δύο πρώτους πλειστηριασμούς. Κάτω, όμως, από την πίεση της κινητοποίησης ανέστειλε τους δύο επόμενους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Κι αυτό αποτελεί μια, έστω και προσωρινή, νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ και αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 500 πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται δεκάδες πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου των πλειστηριασμών αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα ψέματα του Τσίπρα ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο.
Το χαρακτηριστικό της νέας περιόδου, που ξεκίνησε από αρχές Σεπτέμβρη, είναι ότι κυβέρνηση, τραπεζίτες και λίγοι επίορκοι συμβολαιογράφοι, που μοιράζονται μεταξύ τους όλους τους πλειστηριασμούς προς όφελος της τσέπης τους, έχουν γίνει πιο προκλητικοί και ανάλγητοι, έχουν κατεβάσει πολύ χαμηλά το όριο της αντικειμενικής αξίας των εκπλειστηριαζομένων ακινήτων, έχουν αυξήσει τον αριθμό τους και δεν κάνουν εύκολα πίσω, και προωθούν απροκάλυπτα τη μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία της χώρας, ληστεία λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών προκαλούν ρήγματα σε αυτό το αδιαπέραστο τείχος και τους αναγκάζουν να κάνουν ορισμένες υποχωρήσεις.
Το «κύμα» των πλειστηριασμών διογκώνεται συνεχώς προγραμματίζονται 2.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί το μήνα ώστε μέχρι τα τέλη του 2021 να έχουν γίνει 130.000.
Το νέο στοιχείο είναι ότι πλέον κάθε ηλεκτρονικός πλειστηριασμός που θα ολοκληρώνεται θα συνοδεύεται πλέον, μετά από συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, και με έξωση όσων χάνουν το σπίτι τους, δηλαδή η «έξοδος» από τα μνημόνια για χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά, σημαίνει στην πράξη έξοδο από τα σπίτια τους.
Παρά ταύτα ούτε ο Αλ. Τσίπρας ούτε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ έκαναν καμία αναφορά στο γεγονός ότι «βγαίνουν στο σφυρί» χιλιάδες λαϊκές κατοικίες και ότι ταυτόχρονα «κόβεται» το ηλεκτρικό ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και καταστήματα αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, ακόμα και πολυτέκνων και ΑμεΑ αδιαφορώντας και οι δύο πλήρως για τη φτώχεια και τη δυστυχία που σκορπίζουν οι αντιλαϊκές πολιτικές τους.
Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα και σ’ όλη τη χώρα έδωσαν ηχηρό μήνυμα στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι συνεχίζουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και δεν τους φοβίζουν οι κλιμακούμενες διώξεις όπως ο πρόσφατος σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 20 ακτιβιστών του Κινήματος στο Βόλο.
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Ο Παν. Λαφαζάνης, που έδωσε το παρόν στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών, έκανε στα Μέσα Ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:
«Το αίσχος της κυβέρνησης και των τραπεζιτών, δυστυχώς, συνεχίζεται και προκαλεί τον ελληνικό λαό. Τις προηγούμενες μέρες οι δύο επικεφαλής τραπεζίτες της Εθνικής Τράπεζας παρήγγειλαν, όπως έχει δημοσιευθεί, θωρακισμένα αυτοκίνητα 350.000 ευρώ, μάρκας BMW για την αυτοπροστασία τους και πήραν αποφάσεις με τις οποίες διπλασιάζουν τους ήδη παχυλότατους μισθούς τους και δίνουν στα στελέχη της Εθνικής αυξήσεις 10%. Αυτοί οι κύριοι, που ενεργούν προκλητικά με την κάλυψη της κυβέρνησης, έρχονται θρασύτατα και εκπλειστηριάζουν πρώτες κατοικίες, ακόμη και επαγγελματικά ακίνητα, 22,25 τ.μ.
Αυτό είναι το αίσχος της σημερινής Ελλάδας. Η αναλγησία και η βαρβαρότητα. Αυτά καταγγέλλουμε. Το Κίνημα μας σήμερα ήταν εδώ διότι είχαμε πλειστηριασμούς τριών πρώτων κατοικιών και μιας επαγγελματικής στέγης. Χάρη στην παρουσία μας, αυτό γίνεται κάθε φορά, κάποιοι πλειστηριασμοί αναστέλλονται και κάποιοι γλιτώνουν, έστω προσωρινά, τα σπίτια τους.
Για παράδειγμα, σήμερα, για μια μικρή κατοικία των 50.000 ευρώ, 75 τ.μ., ανεστάλη ο πλειστηριασμός. Όπως μας είπαν, μάλλον θα ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη».
Επίσης, ανεστάλη ο πλειστηριασμός επαγγελματικού γραφείου 22,5 τ.μ. Δυστυχώς, όμως, για δύο πρώτες κατοικίες, στην Αρτέμιδα και στη Νέα Ιωνία, δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τον πλειστηριασμό. Εκπλειστηριάζονται με απάνθρωπο τρόπο από την συμβολαιογράφο εδώ, Σταδίου 37.
Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα και ελπίζουμε ότι η μαζικοποίηση του θα μπορέσει να φέρει πολύ θετικότερα αποτελέσματα».
~~~~~~~~~~~~~~~

Διαβάστε επίσης:
Νέο κύμα αρπαγής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας προ των πυλών
https://iskra.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CE%BC%CE%…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου